Оголошення

Згорнути
Немає анонсів.

Не забывайте за печень " по обыковенному":))

Згорнути
X
  • Фільтрувати
  • Час
  • Показати
Clear All
Нові повідомлення

  • Не забывайте за печень " по обыковенному":))

    Такая простая еда и такая полезная!
    Рекомендуется проверенная говяжья печень. Свежая, это видно по цвету.
    Крупные куски, размером с детскую ладонь и толщиной в 1,5-2 сантиметра, обваливается в муке и жарится на очень-очень( ну, очень!!!) раскаленной сковородке.
    Буквально по пол минуты с каждой стороны. Посолить чуть-чуть, но потом, по вкусу, а лучше вовсе не солить.
    Должна печень быть очень нежной на вкус и хорошо, когода чуть с " кровью" , но это не кровь, а сок.

    И это полезно!
  • #2

    Не забывайте за печень " по обыковенному":))
    Сразу по названию ассоциация с "Берегите печень!"

    - Доктор, а не могли бы Вы мне одно легкое удалить?
    - ???!!!
    - Печень не помещается.

    Кометар

    • #3

      А если чесно, то даже при виде сырой печени, у меня лично начинается обильное слюноотделение и просыпается дикое чувство голода.
      Сразу вспоминаются все поделки из этого продукта и печеночные торт, паштеты, рулеты и всевозможные печеночники.... А детсадовское печеночное суфле под соусом с гарниром из гречки - это что-то!!!

      Кометар

      • #4

        Повідомлення від Baron Переглянути повідомлення
        А детсадовское печеночное суфле под соусом с гарниром из гречки - это что-то!!!
        Рецепт є?
        «Багатство не гріх, але дуже велика спокуса, якій небагато людей вміє опертися. Не дати спокусі здолати себе може тільки людина, котра вміє бути багатою — тобто здатна стати над грішми, не даючи їм над собою запанувати…»
        (с) Кардинал Любомир Гузар

        Кометар

        • #5

          Очень неплохо предварительно замочить в молоке...Если время есть.

          Кометар

          • #6

            Рецепт моей супруги: печень нарезается соломкой, крупной, промывается, и на сковородку, на подсолнечном масле.Солим, перчим. Как обжарилась, и ушла лишняя влага, добавляем порезаный лук и соленый огурец, примерно пополам. По готовности лука довавляем половину стакана сметаны, ложку муки и немного воды, для нужной густоты этого соуса. Подавать к любому гарниру, кто как любит. Да, кто не любит кислые огурцы, можно заменить зеленым яблоком. Просто песня!

            Кометар

            • #7

              Повідомлення від Адриан Переглянути повідомлення
              Рецепт є?
              Запіканка з печінки "Смак дитинства"

              Печінка 500 гр.
              масло вершкове
              молоко для замочування хліба
              батон білий декілька скибок
              цибуля невеличка 1 шт, можна і без неї.
              сіль на смак.

              Відварюєш печінку до повної готовності (хвилин 30).
              Виймаєш, промиваєш, даєш вистигнути.
              Замочуєш хліб в молоці, чистиш цибулину.
              Перепускаємо печінку, замочений хліб (витиснувши з нього молоко)та цибулину на м`ясорубці.
              Вимішуємо приготовлений фарш та додаємо солі (по смаку), якщо він вам здається суховатим - можна додати трішки молока.
              Викладаємо в форму змащену маслом та випікаємо 15-20 хв. до вкриття румяною скоринкою в духовці при температурі близько 200С.
              Верх запіканки змастити вершковим маслом.
              Вуаля!
              Можна до запіканки приготувати лагідний соус.
              Приблизно так:
              обжарюємо цибулю на середньому вогні під кришкою періодично помішуючи - хвилин 13-15.
              Беремо 2 ст. л. сметани і 2 ч. л. томатної пасти, зєднуємо в мисці, додаємо 1 ст. л. муки. Все ретельно перемішуємо, додаємо води приблизно 300 мл, знову все перемешуєм і виливаємо в цибулю при цьому помішуючи. Доводимо на вогні до потрібної концестенції.

              Подавати можна, як я писав, з відвареною гречкою та з іншими гарнірами (картопля, рис, макарони...)

              Смачного вам та вашим дітям.

              Все це можна робити і з курячої печінки, але для неї в мене є інший цімес (суто закусочний).
              Last edited by Baron; March 10th, 2013, 12:29.

              Кометар

              • #8

                Повідомлення від Baron Переглянути повідомлення
                Запіканка з печінки "Смак дитинства"
                Дякую!
                «Багатство не гріх, але дуже велика спокуса, якій небагато людей вміє опертися. Не дати спокусі здолати себе може тільки людина, котра вміє бути багатою — тобто здатна стати над грішми, не даючи їм над собою запанувати…»
                (с) Кардинал Любомир Гузар

                Кометар

                Працюю...
                X